Tisdag den 31 juli 2012 - AIRLIE BEACH!!!!

Ja här är vi nu minsann!!

 

Igår så fick vi nog av Bowen då vi fick reda på att vi fick ytterligare några dagar ledigt så vi lånade en kompis campervan och drog helt enkelt!

 

Det blev en roadtrip till Airlie beach som här är det mest kända stället på whitsunday-kusten och efter igår förstår vi varför!! Herregud dom har affärer här, med riktiga kläder!!!? Barer med folk i osv HHAHA! Vi trivs kan man säga! Camperlivet gillar vi också! Fy tusan vad härligt att bara bila runt med ett hus och stanna vart man vill!

 

Så nu har vi fått ett riktigt bra smakprov på hur vi kommer bo och leva om några månader! Hem åker vi ikväll eller imorgon beroende på hur vi jobbar. Jaja nu ska vi ut och kolla på alla människor!!!!!

 

Ha det super!! Pussssss


Söndag den 29 juli 2012 - Hospital

Innan våra kära föräldrar får hjärtattack så kan jag meddela att vi är OKEJ!!

 

I Thailand var det jag som drog på akuten och denna gång var det Fridas tur att åka in till sjukan!

 

Under nattskiftet inatt (precis ni hörde rätt..efter endast en vecka av dagsskift satte dom oss på natt igen fast vi egentligen skulle fått ännu en veckas dagsskift) så blev Fridas finger klämt vid den nya maskinen. Det var som tur var ingen större skada eller fara men vi åkte till sjukhuset ändå för att kolla om det behövde sys eller limmas.

 

Så det var bara att låna bilen och ta med sig Frida och en annan tjej som fått blekmedel i ögat till sjukhuset här i bowen!

 

Nu är Fridas finger limmat och Alice ska tillbaka imorgon med sitt öga! Liten uppdatering! Vi hörs imorgon eller senare idag då klockan är 04:35 här! Pusss

 


Tisdag den 24 maj 2012

Goddag!

 

Sitter här på jobbet nu och väntar.., vilket vi gjort i över 3 timmar nu. Och då var vi även tvungna att åka hemifrån tidigare idag pga av en ny maskin som satts in här på farmen men den verkar inte vilja gå igång riktigt ännu så vi får se hur länge denna väntan varar..

 

Under tiden sitter vi ute i solen, inne i lunchrummet och lyssnar på musik och alla längtar vi nog efter stranden istället en så otroligt fin dag som denna istället för att göra inget alls på jobbet.. Vi får nämligen inte betalt för att vänta.

 

Jag ska försöka visa lite bilder osv för er därhemma hur det ser ut här där vi jobbar? Kan ju vara kul att veta hur en dag på en australiensk tomatfarm ser ut haha!? Ha det fint! Puss!

 


Måndag den 23 juli 2012

Oi mates!

 

Hur är det? Här bara försvinner dagarna och innan iaf jag vet ordet av det så är det en ny vecka igen?! Nu har vi bytt tillbaka till dagsskift igen vilket tog ganska hårt på mig i varje fall.. När man har varit vaken till 5-6 på morgonen i två veckor för att sedan byta och gå upp vid den tiden igen mår inte Safias kropp särskilt bra men det funkar!

 

Idag var vi lediga och när vi har en ledig dag betyder det strand! Så vi tog med våra handdukar och la oss på en vacker vindstilla strand med musik innan våran John också kom och gjorde oss sällskap med sin gitarr!

 

Jag har även bestämt mig för att köra igång med träningen igen.. Vi rör ju aldrig på oss känns det som och här i aussieland åker alla bil vart än dom ska!? Vare sig det är 100m till affären eller 1mil till jobbet.., så gör bilen jobbet haha! Så idag på stranden slängde jag mig i havet och simmade i över en timme tror jag? Härligt och imorgon ska jag försöka ta mig upp ur sängen innan jobbet för en springtur men vi får se hur det slutar!

Ligger nu här i min nya säng i vårat nya rum och ska alldeles strax sluta ögonen. Nemen va(?!), tänker ni säkert? Jodå jag och Frida har flyttat från vårat gamla kära 8-bädds-rum in till ett litet mysigt 4-bädds-rum där det just nu bara är jag och hon som bor! Mysigt och lyxigt känns det att till och med ha egen kyl/frys samt fläkt minsann!! Nej vet ni vad? Ska jag ta mig upp imorgon måste jag sova nu! Godnatt! 

 

Saknar er hemma! Pussspuss!


Måndag den 16 juli 2012

Hejhejhej!!

 

Klagade jag sist över inget jobb? Nu kan jag ju iaf berätta för er att den oron är över!

 

Tro på fan att vi har jobbat konstant sedan i fredags med 12-timmars pass.. Väldigt intensiva dagar har det varit då man bara jobbat, sovit och sedan vaknat 1 timme innan avgång till jobbet igen. Typiskt att detta såklart infaller de dagar då det faktiskt är kul och finns saker att göra här i våran mysiga lilla "stad".

 

Men jag ska faktiskt inte klaga för vi har ju fått jobbat, som sagt en hel del de sista dagarna.

 

Kom just precis faktiskt hem från ett nattskift som gick förvånansvärt bra och snabbt!

 

Nu ska jag dra täcket över huvudet och sova! Fast har nog ändå inte riktigt anpassat mig till hundra, det känns ju en aning konstigt att alltid komma hem och lägga sig samtidigt som det blir ljust och alla sömniga ansikten här på hostelet stiger upp för att jobba!

 

Jaja! Godnatt eller godmorgon! Pusssss


Onsdag den 11 juli 2012

Tjenis!

 

Egentligen är det ju torsdag här i aussie-land eftersom jag sitter och skriver mitt i natten men men!

 

Här på andra sidan jordklotet har det varit en riktigt mysig dag. Den började med att vi fick frukost lagad åt oss av våran underbara vän och efter det bar det av ner till pir-stranden. Där slog vi oss ned och spelade gitarr (ok vi spelade inte men John) i flera timmar innan det bar av hemmåt.

 

Då, väl hemma, gick regnet lös igen.. Imorgon ska det bli fint *hoppas hoppas* så då kanske vi kan återvända till jobbet. Det var ännu en dag i vårat aussie-life!

 

Hoppas ni mår susen hemma! Pussspusss!


Tisdag den 10 juli 2012

(Detta skulle publicerats imorse men då gick det inte!)

Goddag! Har precis startat dagen med att hoppa ur sängen, slänga mig i duschen och nu ligger vi i våra sängar igen och lyssnar på vår underbara vän Johns musik.. Helt ofattbart grym är han med gitarren och rösten är otrolig den med! Idag ska vi få tummen ur röven och göra lite saker.., fixa med löner och deklaration(??!) samt lite annat.

 

Eftersom att vi sov och lagade matlådor hela dagen igår så ska det bli skönt att göra något. :) Synd bara att det spöregnar.. Regn = inget jobb för oss = inga pengar = inte bra! Haha!

 

Ne nu ska jag sluta skriva onödiga saker! Frukost nästa!!

 

(*I skrivande stund*)

Från frukost till natt! Just nu ligger vi i soffan och kollar på Bourne supremacy för att hålla oss vakna några timmar till (klockan är 01:50) innan vi kan gå och lägga oss. Det spöregnade hela dagen idag med så det blev inte så mycket gjort denna dag heller. Nu hoppas vi bara att vädret blir fint snabbt som tusan så vi kan börja jobba igen! Godnatt! Eller det kanske blir godeftermiddag i Sverige? Nej. Godkväll blir det nu bestämmer jag! Ha!

Puss puss

 

Frida, jag och Marina på midsommar! 


Mandag den 9 juli 2012

Godmorgon!
 
Har ar klockan 3 pa natten och vi kom just hem fran ett nattskift. Ett valdigt tidigt avslutat sadant. :) Och nu tio timmar senare sa har vi klarat av varat andra! Och det gick rackarns bra om jag far saga det sjalv.
 
Forsta passet gick faktiskt ocksa himla bra forutom att det var sa kallt att det kandes som min sista stund var kommen...! Men jag tycker detta med nattskift funkar an sa lange!
 
Annars da? Har haft nagra harliga, stanna-uppe-och-var-vaken-hela-natten-natter/dagar! Nu har vi precis fixat kak och ska snart slanga in en filmrulle nar sportnordarna kollat klart pa deras tennis!
 
Jo juste, det ska jag inte glomma, jag har nu fixat ny mobil med nytt abonnemang! (Min forra tele slutade fungera) Sa nu kan man na mig igen och som ett stort + sa har jag nu aven internet i mobilen!! Underbara teknologi haha! Men inte sa underbar att man kan ha svenska bokstaver! :D
 
Pusspuss!

Blandade bilder!




























Midsummer












Onsdag 4 juli 2012

Hejsan hoppsan!

Nu är jag här igen och nördar biblioteksdatorn! Sist blev det en massa datorstrul så inga bilder.. Men nu jäklar!

Men först tänkte jag berätta lite annat! Vi jobbar på (känns som om det blir mycket jobb men det är ju det vi är här för att göra haha!) och imorgon vänds våran värld upp och ner då vi börjar med nattskift.. I två veckor kommer det att hålla på innan det blir dagsskift igen och sen börjar det om igen.. Så ett hårt liv väntar oss framöver!

Förutom detta har vi bara haft det mysigt på hostellet, varit ute och grillat, stranden och bara ja, chillat här i vårat hem!

Dock har jag något väldigt ljust












RSS 2.0