Torsdag den 28 juni 2012

Hejsan!

Nuså! Sitter på plats här i Bowens bibliotek och vad händer när jag ska till med att ladda upp bilderna? Jo då funkar det inte på just den datorn som jag har haha! Men nu har jag betalat för en ny så visst ska det bjudas på bilder minsann!

Efter 3 dagar med väldigt hårt arbete så har vi fått en ledig dag som spenderats på våran favorit strand Rose-bay. Och när jag säger hårt arbete menar jag det verkligen också, 10-13 timmar om dagen och igår efter ett mördar pass på 13 hela timmar(!!) så slocknade vi på två röda då vi anlände hemma.

Kanske inte låter så rackarns jobbigt men när man står vid ett band där det rullar och flyger ungefär 500tomater i minuten framför dig och du ska sortera dom med böjd rygg osv så är det inte så roligt. Haha! Det går lite i perioder då man står där och slänger med tomaterna..., först går det kanoners sen börjar man känna ryggsmärtan.., sen kommer nack-smärtan, sen blir man så trött att det är svårt att hålla ögonen öppna. Efter det vaknar man till..., kommer in i en dvala då man bara sorterar som en robot och efter det ja, haha, då är det kul igen och jag iaf blir väldans pigg och hoppar runt! Ja nu vet ni det!

Det händer en massa och inget här i blowin'bowen.. I tisdags var det jordbruksmarknad då dom slagit upp ett helt tivoli/nöjesfält ala cowboy-ranger-style med massa karuseller och annat roligt så vi snodde våran van "the baby" och åkte dit! Mer än så vet jag inte för denna gång kära! Ska slänga upp lite bilder från midsommar och den senaste tiden strax så stay tuned! :D

Pusss saknar alla er därhemma massor! äåöFredag den 23 juni 2012

Tjofaderittan!

Hur mår mina fina idag? Bakis efter midsommarafton? Här firades midsommarafton också ska ni veta! Efter en kort dag på jobbet satte jag och Frida igång med midsommarstångs-byggandet.. Det tog tid kan jag lova och runt hela Bowen åkte vi för att hitta en massa "grönt" och blommor att fästa på våran stång! Efter att mästerverket var färdigt drog vi tillsammans med en annan svensk på hostelet (våran Marina!) och handlade allt som behövdes för en hejdundrandes middag! Det blev biffstek med klyftpotatis, sallad och vad som måste varit världens högsta jordgubbstårta bombad med jordgubbar! Efter en massa dans runt stången som grodor och grisar bar det av för utgång i lilla Bowen!

Idag har jag legat i sängen mestadels av dagen (nej mina nära och kära läsare, jag är inte bakis!). Så nu ska vi vecko-handla innan vi bär av hem igen och då är min plan att krypa ner i sängen igen och kolla på sons of anarchi!

Ha det fint och glad midsommar på er därhemma i efterskott!!

image description


Onsdag den 20 juni 2012

Hej underbara kära!!!

Nuså jäklar ska det uppdateras! Ja vad har hänt? Vi jobbar på och dagarna har börjat öka och pengarna sakta men säkert rulla inn! Från och med nästa vecka eller veckan efter det kommer vi börja jobba för fullt 6-7dagar i veckan så det ska bli gött! Att bila runt i Australien kommer nog gå galant då jag numera är chaufför! Varje dag sitter jag bakom ratten till våra små van-bussar och kör trupperna till jobbet! Vill inte veta hur fel det kommer gå när jag kommer hem till Sverige igen och byter sida på vägen igen!! Här är allt på fel sida nämligen!

Sen var det några underbara själar från vårat hostel som anordnade en treasurrehunt för att aktivera alla så att alla, speciellt dom som inte jobbar skulle ha något roligt att göra tillsammans! Det gick ut på att lösa 10 ledtrådar som var utspridda i Bowen på alla möjliga olika vis. Dom hade lagt upp det ungefär som "Davinci koden" alltså var det ord som skulle pusslas ihop gåtor, rim och ställen att besöka, fundera och filosofera! Helt underbar ide och de allra flesta gick verkligen all inn! Vårat lag (varje lag hade tre spelare) TEAM KNÄCKEBRÖD låg i ledningen hela tiden och jädrar va vi la ner tid, blod och skäl i detta! Efter jobbet, innan jobbet till och med våra lediga dagar har spenderats till att lösa denna skattjakt! Jag satt uppe en hel natt och rensade ett helt bibliotek med böcker och dvds, Eke han gick igenom hela Bowen och Frida ja hon sprang runt hela Bowen och hamnen som en yrhöna hon med! Vi spenderade till och med en hel dag i en bil och körde runt staden gång på gång för att vrida och vända på varenda byggnad..!!

Sista ledtråden dock.., den löste ingen på 2-3dagar.. Och det var endast 3 lag som tagit sig ditt, såklart var vi en av dom så på torsdagen gav ledningen ut en sista ledtråd.. Lag nummer ett fick det (lagen fick det med 1timmes mellanrum), löste det inte.. Lag två får det men löser den inte... Tio min innan TEAM KNÄCKEBRÖD får ledtråden löser lag 1 hela treasurehunten!!!! Förstår ni frustrationen?

Hahaha men den varade inte länge för på fredagen skulle det firas, 6-7 människor från vårat hostel hade fyllt eller fyllde år så självfallet firades det storartat då alla var lediga från diverse jobb dagen efter!!


Så vi har det riktigt bra här down under och personligen stortrivs jag som jag nu nämnt i kanske vartenda inlägg haha?

Har också otroligt mycket bilder att visa er därhemma men idag efter stranden (vi var lediga idag) så fick vi reda på att internetcafet inte var öppet så istället sitter jag som den stammisen jag är på maccas (McDonalds) i vanlig ordning för mig själv! Men så fort jag är ledig och biblioteket är öppet igen så ska jag bjuda på bilder i mängder!

Tills dess får ni ha det underbart för nu ska jag hem och sova så jag orkar jobba imorgon!!

Pusssssssss!


Onsdag den 13 maj 2012 - Quick Update!

Vi lever jobbar och har det bra!! Just nu har vi fullt upp med en skattjakt och sitter på donken och äter! :D VI SKA VINNA!

Kan förklara mer en annan dag för nu måste vi skynda hem och svira om!

Ha det fint älskade!


Some partypics!
Sunrise this morning
Onsdag den 6 juni 2012

Hejsan kära!

Hoppas det mås bra i Svearike! Här är det som vanligt toppen och jag kan inte sluta trivas!

Imorse gick vi upp klockan 5 för att hinna promenera högst upp på en kulle här i Bowen och kolla på soluppgången. Jäklar vad magiskt fint det var! Helt underbart! önskade att jag kunde dela med mig av det med mer än bilder för bilderna gör inte verkligheten rättvisa över huvud taget (visar biler strax!).. Men otroligt vackert när man såg ut över havet mot svarta berg i horisonten. Tydligen så tajmade vi det bra för helt plötsligt var nästan hela hostelet där för att kolla på när Venus åker förbi (händer väldans sällan typ var 7-10år?)! Så riktigt mysigt hade vi det. :)

Gårdagen spenderades med vår hostel-familj på stranden där vi spelade vatten-rugby, kastade frisbee, solade och lekte en massa!

Ahh, läser vad jag skriver och kan fortfarande inte förstå att det här är vårat hem nu. Vår vardag? Hur ballt är inte det? Bara en sådan sak som att det faktiskt är vinter här men vi hänger på stranden?! Känner mig sjukt bortskämd och lycklig! Love life!


Söndag den 3 juni 2012

Hej mina fina!

Mycket har hänt sen sist men samtidigt inte mycket alls! Vi var ute torsdags och fredags för att säga hejdå till vissa och fira andra. Roliga kvällar/nätter iaf!

På lördagsmorgonen så väcks vi av att ett brandlarm skjuter igång och ägarna till hostelet springer in och säger att "your dead!!" detta är klockan 07.00.. Jobbigt värre..Hahaha Jaja!

Idag lånade vi på hostelet 2 vanar och drog ner till stranden där vi hängde hela dagen, lekte, solade och badade!

Det har varit dåligt väder nu i några dagar så därför har vi inte jobbat (vi kan inte jobba då det regnar) men imorgon är det jobb så nu ska vi dra hem från McDonalds.. Förlåt mamma! Har försökt kriga med Skype ett bra tag nu men det går inte komma in! :(

Hoppas allt är super därhemma, hörs snart igen! Pussss!image description

image description

image description


RSS 2.0