Tisdag den 28 augusti 2012 - BOAT!!!!!

Whooopwhooop! Godmorgon kära!

Ligger i sängen och är lite halvt snuskigt glad! Det är ungefär en timme kvar tills vi ska checka ut... Och jag har såklart inte packat klart ännu.. Silly me mahaha!

Dom andra ligger fortfarande och sover men snart så blir det väckningsdags! Efter vi checkat ut blir det nog häng vid lagoonen fram tills att båten går vid 15-tiden!

Åhhh det ska bli så kul! Så nu är det bara att hålla tummarna för att det blir bra väder dom här dagarna ute på havet!

Frågan är ju bara hur jag ska våga hoppa i vattnet med alla hajar och hemskheten som gömmer sig där!?
Men det ordnar sig nog!

Hoppas allt är super med er därhemma!

Pussssspusssss


Måndag den 27 Augusti 2012 - Trevligt besök

Vet ni vad jag glömde berätta? Jo i torsdags så kom ju CARROOOOOO hit tillsammans med Sofia!! 
 
Vem Caroline är? Jo min fina vän från Sveriget! Hon har tydligen befunnit sig i Australien i ett år utan att jag vetat något om det? Sist jag såg min lilla delfinunge var på min student för ungefär ett år sedan (ok mer än ett år då jag gick ut i Juni..). Och Sofia har jag nog inte sett på lika lång tid heller?
 
Men sen för några dagar sedan såg jag på facebook att dom bilade runt i Oz och uppöver så innan jag visste ordet av det så befann hon och Sofia här tillsammans med Grace som dom reser med nu! Riktigt kul var det att träffa dom men efter en riktigt rolig natt ute så åkte dom vidare på morgonen. Dock ses vi nog snart igen!
 
 
 

Söndag den 26 augusti 2012

Hejsan mina kära och fina!

Vad händer här på andra sidan? Jo jag har jobbat på här i Airlie Beach i några dagar på andra sidan baren! Trivs i baren det gör jag minsann!

Mer än så har vi väll inte gjort? Legat vid lagoonen och solat OCH SÅKLART BOKAT biljetter till båten som vi åker ut på i övermorgon på tisdag i några dagar! Det kommer bli helt jäkla superunderbart tror jag minsann! Vi kommer, som jag nämnde innan, åka ut på barriärrevet, besöka öar, äta god mat, sola/bada, dyka, snorkla och mycket mer! Underbart!

Idag dock har jag inte gjort något i stort sett!? Efter några hårda dagar i baren och överhuvudtaget (det har varit en väldans stor helg här i Airlie) så sov jag i 12 hela timmar!? Inte sovit så länge sedan jag vet inte vad? Vaknade klockan 3 på eftermiddagen, fixade iordning mig och rum sedan nu på kvällen har Eke och jag varit ute och käkat middag samt tagit några öl! Söndagsmys!

Men nu är klockan snart 12 så nu blir det läggdags så man kommer upp imorgon och kan göra något!

Kos och klem!!


A day @ the lagoon in 3 pics

Vid lagoonen för någon dag sedan!

Tisdag den 21 augusti 2012 - The Story

Tjenaaaaaare!
 
Nu sitter jag äntligen här med internet och en hel del tid så nu ska ni få höra! :D
 
Ok.., sist precis när jag skrivit klart sista inlägget, alltså på torsdagen där, så får jag ett samtal. Ett samtal av en spritt språngande galen hostelägare som hotar med att kicka ut oss alla om inte Eke gick på jobbet. Tydligen skulle han jobba vilket var en aning lustigt eftersom vi sagt upp oss osv. Och av någon outgrundlig anledning så skulle även då jag och Frida bli utkastade också pga av något Eke gjort. Förstår ni logiken? Det gjorde inte vi heller.
 
Men efter mycket skrik och liv så blev vi mycket riktigt utkastade. På kvällen.. Då alla hostel/hotell redan stängt men tack vare vår underbara vän Alex kunde vi stanna de resterande två dagarna i hans campervan. Jag kommer nog aldrig förstå mig på hur sjuka dom ägarna var men fruktansvärt olyckliga och patetiska människor är allt vad de är och någonsin kommer vara. Tråkigt bara att det slutade så drastiskt haha! Men de sista två dygnen blev faktiskt väldigt roliga och lyckade då vi spenderade dom med våra kära vänner!
 
Efter det på lördagen tog vi oss tillslut (m) till Airlie beach! Och det tar oss även till nutiden! Jag har nu 2 jobb som bartender. Första jobbet är på en väldigt chill Jamaicansk bar och det andra på en stor och ganska känd bar här i Airlie vilket är superkul! Så sen i tisdags har jag jobbat bakom baren och serverat folket drinkar!  Och det har varit mycket att göra då det varit reef-festival här med en massa yatch-races hela förra veckan med en massa event och roligt som hänt runt om i stan!
 
Eke och Frida söker fortfarande men får de inte jobb åker dom vidare ner mot Brisbane nästa vecka på torsdagen eller fredagen. Fram tills dess blir det jobb och chill vid lagoonen/stranden för att bättra på brännan som i stort sett inte existerar!?!!? Får jag ledigt från jobbet nästa vecka på tisdag så åker vi ut på en båttrip ut på Barriärrevet med dykning, snorkling, hillclimbing, vita stränder och massa andra aktiviteter under några dagar!! Kommer bli super! Fick även höra att valsäsongen smygstartat och många sett valar ute på havet!
 
Jani! Det var en del det! Ska försöka bli lite bättre på att hålla er uppdaterade! PUSSSSSSSSSSSSSSSS
 
Såhär såg det ut när det var som värst! Parkerade på en parkering med packning överallt!

Tisdag den 14 augusti 2012 - New Adventures

Nemen vafan haha! Jag hade skrivit ungefär världens längsta inlägg om allt helt galet som hänt de senaste dagarna men allt raderades så nu skiter jag i det så får det komma upp imorgon eller senare istället!
 

Torsdag den 9 augusti 2012 - Leaving

Hej fina!

Vi har nu bestämt oss. Sagt upp oss från jobbet och betalat sista dagen på hostellet. Nu lämnar vi Bowen. Eller inte nu men på lördag bär det av mot nya äventyr!

Det känns både jobbigt och kul att lämna detta underskattade vackra ställe. Själva hostellet och jobbet vi har haft har verkligen tagit på våra krafter och gjort oss deprimerade, ledsna och sura. Hemskt har det varit att se alla glada människor komma hit glada och inställda på att få sitt second year visa och spara pengar och sedan bli helt nedbrutna.. För det händer verkligen alla som kommer hit och det är tack vare hostellet och jobbet.

Att bo på ett hostel som många gånger känns som ett fängelse och ständigt bli hotad för puttefnask-grejjer (om inte påhittade tom) och sedan gå till jobbet där vi bokstavligt blivit behandlade som skit många gånger gör nog ingen glad.

Men alla helt fantastiska och underbara människor vi träffat har faktiskt gjort det värt varenda sekund. Alla känns som en enda stor familj och det känns såklart tufft att åka ifrån det som känns som hemma numera!? Vad gjorde vi egentligen innan Bowen haha!? Nej men jag kommer sakna, om jag ska vara helt ärlig, varenda kotte här! Några kommer jag definitivt träffa igen och andra inte men så är livet!

Sen är Bowen faktiskt fruktansvärt vackert. När man blir alldeles för insnöad så tänker man inte på vart man är utan bara på jobb (klart vi kom ju hit för det men ni förstår) så man missar hela skönheten. Stränderna här är helt underbara och hela staden är fin. Ja fin, vacker och charmig som i en liten saga!

Herregud vad mycket vi gått igenom i över 3månader här nu! Galna samt underbara minnen men nu är det verkligen dags att åka vidare så som sagt händer det på lördag!

Planen är att vi börjar att åka ner till Airlie beach för att söka jobb. Hittar vi inget där så drar vi vidare till Brisbane och söker där! Vi tar det som det kommer!!

Nu är det fullt upp dagarna fram tills vi åker med tillstånd som ska fixas, papper som ska skrivas på, cvn att skriva ut, packning och hinna säga hejdå till alla!

Igår dock då alla var lediga drog vi ihop hela hostellet ner till front beach där vi grillade och umgicks i flera timmar! Åhhh!

 



Jaja nu vet ni iaf vad som händer!!

Pussss


Tisdag den 7 augusti 2012 - Back on track in Bowen.

Hallå i stugorna!
 
Vi är tillbaka i Bowen efter nästan en hel vecka (till och från hahah) i vårat Airlie Beach! Och firat Fridas födelsedag som bara den har vi gjort under veckan! Hur det känns att vara tillbaka? Ja faktiskt en aning surt.. Vi har fått nog av att aldrig jobba.., det var ju trots allt därför som vi kom hit så nu smids nya planer för fullt om the escape men mer om det när vi helt enkelt vet mer! 
 
Men åhhh asså Airlie... Vi vill tillbaka..!!!!!!!!!!
 
Ladies nd Gentlemen.., pictures!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
PUSSSSSSSS!!!!!!!!!!!
 
 
 

THE VAN!!


Lördag den 4 augusti 2012 - BACK IN AIRLIE BEACH!

Tjenixen!

 

Haha rubriken säger nog det mesta om vart vi befinner oss nu!

 

I tisdags fick vi reda på att vi skulle jobba tidigt nästa morgon så då var det bara att packa ihop och bege sig hemåt. Men vi kunde inte hålla oss länga från Airlie beach.. Omöjligt!

 

Så efter två dagars arbete är vi nu lediga igen och då såklart tillbaka i fartfyllda Airlie hit vi åkte igår på morgonen.

 

Live-band har spelat (dock var vi så sega att vi inte hann se men hörde gjorde vi allt) och sen började vi (igår) fira Fridas födelsedag som är på måndag men vi firar hela helgen fram tills måndag istället!

 

Nu ska vi sova en stund innan det blir middag och utgång! Pusspuss

 

Sist vi var här så blev denna lapp fastklämd på rutan till vanen men det upptäckte vi först igår haha!

 


RSS 2.0