Onsdag den 30 maj 2012

Hejhej!

Ändrade planer kan jag ju börja med att säga! Efter mötet igår kväll fick vi veta att introt skulle vara idag! Så det var bara att kliva upp idag, utan många timmar till sömns (tack vare en jobbig tandgnisslare till roomie), och ge oss iväg på vad som var våran första dag på farmen!

Det var bara några korta timmar vi spenderade där idag men imorgon börjar vi jobba på riktigt! Precis som du sa mamma, fan den som ger sig haha!

Men lite mer info, farmen som vi ska jobba på är en tomat-farm och det vi ska göra är att packetera och rensa ut olika tomater. Och jädrar vad många olika regler det finns på hur alla olika tomater ser ut och vilka grupper som ska sorteras med vilka beroende på färg, storlek, skönhetsfel och så håller det på! Men kul var det faktiskt!

Vi kommer alla att få göra alla olika sysslor som finns men till att börja med kommer jag att vara en "grader". Detta innebär att jag kommer sortera alla tomater till de olika grupperna de ska tillhöra.. Men detta är efter att Frida, som jobbar på "rubbish"-delen har rensat ut all.., ja all skit av tomater som helt enkelt inte går att sälja! Vi jobbar i ett stort team vilket jag tycker är väldans bra eftersom att det verkligen krävs att alla gör sitt jobb för att det ska funka. Gör en person inte sitt jobb drabbas alla vilket också leder till sämre lön och fortsätter det så åker den personen.. Hårt men sant! :)

Så det är detta vi kommer hålla på med i några månader framöver haha! Tur är nog att vi bara ska stå och inte röra på oss allt för mycket det första dagarna för jag ramlade nämligen ner för en trappa igår (supersmidigt sådär dagen innan man börjar jobba..) och stukade foten som har varit lite uppsvullen och väldigt öm! Men imorgon är det nog borta!

Sådär! Lite uppdatering på jobbfronten! Nu ska jag dra mig hemåt. Tror dom börjar bli lite otåliga där hemma, har varit borta några timmar, handlat jobbkläder och mat så nu ska jag kila förbi affären, köpa marsan-sås och springa hem! Där väntar nämligen middag och äppelpaj!! Mums!

Puss!


Tisdag den 29 maj 2012

Tjoflöjt!
Idag är en riktigt bra dag! En superbradag faktiskt! Vill ni veta varför? JAG HAR NU JOBB! Vi har alltså nu ett jobb så vi kan stanna här i Australien! Fucking underbart! Ikväll har vi möte och på fredag har vi introdag då vi får veta mer. Just nu vet vi bara att det är frukt-packning som står på schemat!
Så otroligt härligt att veta att man har jobb nu och att vi kan stanna. Som jag sagt tidigare så är säsongen ovanligt seg i år, över en månad men nu jäklar! Chefen vinkade in oss imorse och sa "Congratulations girls.." Jag och Frida som blev en aning paff svarade bara va? "Yeah, u have a job! Meeting tonight nd intro on Friday". Hahahahaha!
Igår gick vi även runt i hela bowen och delade ut våra nummer till alla pub/barer i stan samt en del andra ställen för jobb så det känns nu super att vi har ett!
JO JUSTE! Vet ni vad mer? Igår frågade vi ägaren om vi kunde ta en av minivanarna till en strand som ligger en bra bit bort. Så jag och Frida provade på att köra med allt på fel sida, vägen, växelspakarna och blinkers.., ja allt var helt galet så det blev en del skrik av panik innan vi var hemma igen men nu har vi kört iaf och man vande sig hyffsat snabbt så någon runda till.. SEN HAR VI DET!

Söndag den 27 maj 2012

Hejsansvejsan!

Hur har ni det därhemma? Vet faktiskt inte för ni är attans dåliga på att kommentera vilket det är jättekul när ni gör! Det är ju ändå en liten radda med mina nära och kära som kikar in här så när jag ändå kämpar med att uppdatera er så får ni jättegärna slänga iväg en kommentar då och då och uppdatera mig med!

Idag är det iaf första dagen på en vecka då solen hittat tillbaka hit till blowinBowen! Det har nämligen varit riktigt kallt och regnat i en hel vecka nu! Men hela kommande vecka ska det vara fint och höga grader som vanligt igen! Då blir det äntligen stranden igen! Det är det man gör här om dagarna då man väntar på jobb och vi har faktiskt det riktigt kul där med allt från upptäckaräventyr och grillning med palmblad!

Vad vi har gjort under denna vecka? I onsdags var det en väldigt stor och betydelsefull rugbymatch mellan Queensland och New South Wales.. Som det tydligen är obligatorisk att titta på om man befinner sig i Bowen..hehe! Självklart vann QLD haha och det firades stort i hela Bowen den natten. Sen har vi bara bakat, kollat på film, bakat och bakat! Morotsbröd är våran nya specialitet och riktigt gott blir det!

Hmm..., mer kan man nog inte säga förutom att vi är friska och krya och trivs väldans bra här!

Sen vill jag bara avsluta med att önska min vackra och underbara mamma samt alla andra mammor ett riktigt stort och härligt grattis på morsdag!


image description

Pusspuss!

 


Bowen by night!


























Onsdag den 23 maj 2012

Hejhopp!

Idag ville vi alla väldigt gärna till stranden men det var/är dåligt väder så vi har hyrt film och följt med Daniel då han köpte en alldeles egen öl-maskin! :D Så idag/ikväll blir det skräckismarathon! Kommer lite bilder senare från helgen.









Puss!


Måndag den 21 maj 2012 - Bowen, bowen, bowen!

Halloj!

Ännu en gång hänger vi här på McDonalds i Bowen. Klockan är dock ganska sent, 22:40 och de flesta från vårat familjhostel (alla på hostellet känns som en ända stor mysig familj haha) har typ gått och lagt sig redan. Imorgon är det jobb för många men inte oss! Var och skrev upp oss på några farmar tidigt imorse för jobb men det tar nog några veckor till..

Säsongen här i Bowen är ovanligt seg i år. Så sen och seg faktiskt att priserna i butikerna på olika frukter och grönsaker stigit i taket. Och ja vi kan ju inte annat än vänta så det vi gör om dagarna är att hänga på stranden och hostellet, går på promenader osv. Lite sådär halvmysigt! Idag drog vi på hostellet till "the pier" och hoppade från bryggan, ni som sett filmen Australia har alltså sett vilken brygga vi hoppade från! Fast ska jag vara helt ärlig så hoppade inte jag och Frida.., vi var för rädda.. sen såg vi även världens ballaste blåa krabbor som såg ut som pärlor! 

Men i helgen var vi ute för första gången på 2 veckor och provade på vad Bowen hade att bjuda på i festvägar! Slutade upp faktiskt med en riktigt rolig helg med många nya vänner, äventyr och roliga minnen! Och såklart en massa bilder men dom får komma till veckan istället!

Istället så får jag visa er en ganska fin bild på The main road här i Bowen mellan klockan 5-6 på morgonen i soluppgången.

Puss på alla därhemma!

 


Torsdagen den 17 maj 2012 - MR DV8

Hej!

Jäklar vilken dag det varit hittills klockan är 14 här och vi har varit uppe sedan 6, hunnit med promenad, storhandling, lådrensning och massa fixande. Nu sitter vi på McDonalds en sväng för att ja, facebooka och göra lite annat!

Vad mer? Jo! Jag och Frida har svängt runt i Bowen med "MR DV8". Vem det är? Det är kanske världens snyggaste bil! En Jaguar med vackra röda kurvor och en motor som skriker högre än hela Bowen en fredag (även om det inte är så svårt) denna "MR DV8" kan få vem som helst att falla pladask. Ägs gör hon (osäker på könet där) av en skön kille som var här i Bowen på besök ett tag och nu även är en god vän! Underbara minnen! Bästa turen i våra liv! Hahahah!


 


Tisdagen den 15 maj 2012

Hej pruppisar!

Hoppas allt är grymt där hemma! Hörde dock att det hade varit kallt och till och med snöat vissa dagar? :/

Här är det iaf toppen! Gillar bara detta underbara land mer och mer för varje dag och ja, sekund!

Men vad gör vi om dagarna då förutom att vänta på jobb? (pratade med ägaren igår som sa att det skulle släppa och att vi behövs om 1-1,5 vecka så hoppas hoppas!) Så förutom det hänger vi mest på stranden och lär känna nya människor! Allt från galna holländare till supersköna aussies!

Sen har vi även kört några "galna" crazynights inne på våra rum, medans de andra gått ut och festat, då vi slagit upp tält, "kört in bilar i lyktstolpar och snaggat Eke! ;)

Vad mer? Jo härom kvällen körde en av mina vänner runt mig i hela Bowen för att se allt! Och det gjorde vi också, åkte förbi en flod med massa krokodiler, åkte till alla stränder som finns där det på nätterna kryllar av hajar(!?!) och upp på en kulle med utsikt över hela lilla Bowen så nu kan jag säga att jag varit runt precis överallt här!

Så för att summera, häng på strand och häng med härliga människor. :)

Grattis också till min fina pappa som fyller år idag! Och Grattis i förskott till min underbara lillebror som fyller 18 imorgon! Saknar er! ♥

Något jädra fel så jag kan inte ladda upp bilder från min mobil men här kommer från Fridas kamera.


Fredag den 11 maj 2012

Hejhejhej!

Sitter pa the library har i bowen med Eke-smeke och Frida-lida. Vi hade ett uppdrag idag att fixa men det lyckades vi inte med.

I onsdags efter varan morgonrunda, svirade jag och Frida om till bikinis och drog till en otroligt vacker strand vid namn Rose Bay (award winning beach tydligen! En av manga har). Helt underbart, det var stora klippstenar vid havet som vi klattrade over for att komma till en lugn liten strand (efterat insag vi att man inte behovde klattra utan att det fanns en vah hehe) dar allting ja, bara var ganska underbart! Sa dar lag vi hela dagen, solade, badade, lekte med hundar och faglar och spoonade nutella! Har nagra riktigt fina bilder jag kan lagga upp sa fort jag kommer till Wifi..

Ja och igar var vi bara allmant slappa som idag och lag bara inomhus nar vi inte sokte jobb! Ne nu ska vi rora oss hem, slanga ihop en middag och se vad kvallen har att bjuda pa!

Nagra bilder Frida tog! :)










Onsdagen den 9 maj 2012

HEJ PA ER! Sitter just nu utanfor mcdonalds och snot internet pa varan morgonrunda! bloggar fran min thaimobil vilket kanske inte ar det basta! Idag blir det nog stranden efter denna traningsrunda och frukost! :) Jobbletandet fortsatter dock for fullt, skam den som ger sig!! Nej nu ska vi fortsatta har! HA DET BRA SA LANGE! PUSS!

Tisdag den 8 maj 2012 - Bowen

Hej finisar!

Kanske ska börja med att säga att vi lever!? Och har det underbart, sitter just nu på McDonalds efter ännu en dag på stranden! Bowen är en mysig liten stad. Ganska tråkig om man tänker på vad som finns och göra. Men Bowen har allt jag behöver, sol, bad, strand och en massa underbart trevliga människor! Känns overkligt att det är palmer, kokkosnötter och färgglada papegojor överallt och utanför dörren men det som är mest overkliga är att detta nu är vårat hem en bra tid framöver!! :D

Australien är toppen, stilen, hur otroligt vänliga och hjälpsamma alla är och ja allt är faktiskt väldigt toppen med detta land!

Till jobb nu, vi bor på ett working hostel, vilket innebär att man får jobb via dom. Alla står uppskriva på lista, så varje morgon går vi upp vid 5-6 för att vänta på att telefonen ska ringa eller att någon ska ropa upp våra namn. Tyvärr är det så pissigt just för tillfället att alla, och då exakt alla killar går före oss i kön även dom som står långt under oss. Idag fick Eke jobb (både jag och frida stod före honom) och vi är jätteglada för hans skull men det är jädrans orättvisst. Många av farmarna vill bara ha killar för smutsgöra...

Men jobben släpper nu den närmsta veckan så vi hoppas!

Men tillbaka till början, jag trivs som fisken i vattnet i detta land, so far iaf! ;)

So.., no worries mates! (vanligaste frasen som finns här haha!! "No worries mate!")

Puss på er där hemma!

 

image description

image description

image description

 


Mackay!

Nu är vi äntligen framme i Mackay och sitter ute och väntar på bussen som ska ta oss till bowen brevid en massa palmer och majsfält!

Tack vare en massa ljugande/tur och förhandlande kommer Frida och Eke finally få tillbaka sina väskor levererade direkt utanför dörren. En dörr som inte ens tillhör oss Hahaha!!

Men nu ska jag försöka ladda mobilen innan vi åker vidare 18.15. Nu är klockan här 15.51 så det är en liten tidskillnad mellan oss här i Aussieland och er hemma i Sverige!

Puss!!

 

image descriptionimage description


Lördagen den 5 maj 2012

(det här skulle publicerats för 7timmar sedan?)

Tjolahopp!

Nu är vi tillbaka på flygplatsen igen! Idag flyger vi vidare till Mackay och sedan vidare till bowen med buss!

Igår när vi kom fram hittade vi ett hostel och gick sedan ut på stan för en massa fixande som behövdes, bankkort, telefonsim osv.

Mina två vänner blev av med sina baggage igår men ska de baggagen ska tydligen vara här idag så det är nog inga problem alls! Nu vill vi bara komma fram till Bowen. Även fast vi inte riktigt vet var vi ska bo! :P

Imorse drog vi iaf i oss mästerfrukosten haha! Nudlar i flaskor, men var inte oroliga mammor och pappor, vi köpte med oss en massa mat så nu sitter vi och äter mackor och frukt här på flygplatsen! :D


Next, Brisbane!

Vi har spelat kort för att fördriva tiden lite. Men nu hoppar vi snart på planet till Brisbane!

Helt otroligt att vi om några timmar (ok ganska många) landar i ett land vi aldrig varit i, stad vi aldrig varit i och att detta nu blir det vi ska kalla för hem en bra tid framöver! Åååååååhhh!!! :D

Ha det fint!


12 kilogram

Jo juste! Jag har nog gjort årets misstag! Imorse (eller det kanske blir igår morse!?) när jag hade packat klart så vägde vi min väska. Vågen den visade 38kg... Hur riktigt förstod jag inte, jag hade ju faktiskt inte med mig så mycket och visst kunde jag lyfta väskan med en arm utan några svårigheter alls... Så då var det bara att tömma väskan på 8kg. Tömde och tömde, tillslut kändes det som att jag inte hade så mycket kvar i väskan.., vilket jag inte heller hade.

Väl på flygplatsen väger vi den.. Vad står det då? 12 JÄKLA KG!

Vilket nu innebär att jag nästan inte har med mig något för ett år utomlands...:( Känns en aning jobbigt att inte ha med mig saker som man är bekväm med men men..

Fast å andra sidan så finns det ju viktigare saker att oroa sig för så..!


 


Torsdagen den 3 maj 2012

Hejsvejs kära!

Nu är vi äntligen i Hongkong efter en 11 timmars resa från London! Trodde nästan att vi aldrig skulle komma av det där nedrans planet haha! Önskade att jag bara, som alla andra, kunde sova på flyg. Hade ju varit en aning skönt att kunna sova bort några timmar men istället har jag kikat på film!

Men nu är vi iaf här och flyget till Brisbane går om ca 4-5 timmar tror jag va? Vi får se vad vi hittar på, jag skulle ju dock kunna tänka mig att sova någon timme annars..haha!

 


Onsdagen den 2 maj 2012

Nu har vi precis satt oss på flyget påväg mot Australien!!! Äntligen påväg! Vi har en del mellanlandningar dock så vi hörs sen!

Ha det underbart nu! Pussss!!

 

 

 


RSS 2.0